Tuin/achterdeuren

Met de juiste tuin of achterdeur creëert u een gastvrije entree voor familie en bekenden maar houd u ongewenste bezoekers buiten.
Wij leveren nieuwe achterdeuren in diverse soorten en maten op bestelling uit eigen collectie of uit de collectie van bekende leveranciers zoals CanDo, Skantrae 

Elders een fraaie tuin- of achterdeur gezien? Informeer bij ons naar de mogelijkheden en prijzen! De term “hardhout” heeft betrekking op de structuur van het hout en niet direct op de hardheid en de duurzaamheid van het hout. Hout van loofbomen wordt hardhout genoemd, hout van naaldbomen zachthout. De duurzaamheid wordt aangegeven in klasses van 1 t/m 5 waarbij klasse 1 voor een levensduur van gemiddeld 25 jaar staat, klasse 2 15-25 jaar, klasse 3 15-10 jaar, klasse 4 5-10 jaar en klasse 5 minder dan 5 jaar.

Merbau, Meranti of Mahonie?

Merbau

Deze hardhoutsoort uit klasse 2 kan qua kleur variëren van donkerbruin tot geel. Wanneer merbau nat wordt of in aanraking komt met wateroplosbare verf, kan het hout gaan “bloeden”. Daarom is het vaak nodig om het hout te ontvetten met bijvoorbeeld thinner. Merbau is een veel zo niet meest gebruikte houtsoort voor tuin-/achterdeuren en kozijnen.

Meranti

Meranti wordt ook vaak toegepast als houtsoort om hardhouten kozijnen van te maken. Omdat meranti in een wat lagere duurzaamheidsklasse (klasse 2 t/m 4) valt is het zeer aan te bevelen om het hout te schilderen om de levensduur te verlengen. De prijzen van meranti komen in de buurt van die van merbau.

Tuin/achterdeuren zijn er met verschillende types en hoogtes qua borstwering.

De borstwering is het paneel of vlak van de deur dat onder het deurraam zit. Hiermee krijg de tuin of achterdeur met een klassieke, stijlvolle of juist een moderne of tijdloze uitstraling.Samen met de juiste accessories zoals een meerpuntssluiting, veiligheids/deurbeslag en de juiste dorpel maakt u de toegang tot uw woning veilig en comfortabel.

Hieronder ziet u een kleine impressie van de tuin- en achterdeuren die wij kunnen leveren.

Afgebeelde prijzen zijn exclusief toebehoren zoals glas, deurbeslag en hang- en sluitwerk.
Prijswijzigingen, fouten in productgegevens of voorraadindicatie voorbehouden.